Feiret 60- års jubileum hos Melhus Bil

Lørdag 20. april feiret vi i Melhus Bil sammen med Norsk Mustang Club. AVD. Trøndelag. En samling av flotte klassiske norske mustang-modeller markerte vi historiens mest solgte sportsbil.

Mange Mustang-modeller fra de siste tiårene ble vist frem til flere besøkende da det ble invitert til jubileumsfest for bilmodellene på Melhus Bil i Trondheim.

Siden mustang ble introdusert for verden på den internasjonale bilutstillingen i New York den 17. april 1964 har det blitt solgt over 10 millioner av den. Mustang har også vært verdens mest solgte sportsbil de siste ti årene, har hatt en gjeste- eller hovedrolle i tusenvis av filmer og TV-serier – og er den bilmodellen som flest liker på Facebook globalt.

Mer enn 4.200 Mustanger på veien i Norge: En arv som vil vare lenge fremover.

I Norge ruller det ifølge Norsk Mustang Club over 4200 Mustanger rundt på veiene i dag. Den første nye Mustangen ble registrert i Norge 25. juni 1964, og var en av de første som rullet ut av fabrikken i Dearborn, Michigan. Klenodiet er fremdeles i Norge, men står ifølge Norsk Mustang Club ikke på norske skilter nå. 

– Det er jo en legende av en bil som på mange måter ble den første muligheten for amerikanerne til å kjøpe seg en skikkelig sportsbil til en grei pris. Mange av oss som er ekstra glad i Mustang i dag vokste også opp med denne bilen som stjerne i både filmer og som et slags symbol på alt det som var bra i Amerika. Det er en arv som vil vare minst i 60 nye år, sier formann i Norsk Mustang Club, Kjetil Holm.

Norsk Mustang Club ble stiftet nøyaktig 30 år etter Mustangen ble introdusert, og feiret derfor også sitt eget jubileum i helgen, som en av Norges største og mest populære bilentusiastklubber med rundt 1000 medlemmer. 

(Utdrag fra Feiret 60-års jubileum med Norges største Mustang-utstilling: En bil med en helt unik posisjon.)

SE FLERE AKTUELLE SAKER