Service / verksted

Reparer steinsprut

En liten stein i stor fart inn i frontruten er alt som skal til. 250 000 norske bilførere opplever hvert år å få en steinsprutskade. Ikke vent til ruten sprekker. Hos Melhus Bils verksteder kan du få reparert steinsprut og andre glasskader på under timen. Vi tar drop-in!

Derfor bør du reparere steinsprut straks

Det er ingenting å spare på å utsette å reparere en steinsprutskade.

Om det er sikkert og innenfor kravene, vil vi alltid prøve å reparere steinsprut og andre glasskader uten å skifte ut frontruten. Har du kasko eller delkasko, koster det deg ingenting.

En tredjedel av alle frontruter med steinsprutskade sprekker innen seks måneder. Det skal bare små påkjenninger til. Det kan bli en større verkstedjobb med utskifting av hele ruten.

En skadet frontrute vil ikke ha samme belastningsevne, og den kan føre til forstyrrelser i synsfeltet når du kjører. På EU-kontroll kan du få mangellapp, hvis frontruten er skadet.

Hva koster det å reparere steinsprutskade?

Steinsprut dekkes normalt av forsikringsselskapet ditt. Har du kasko eller delkasko, slipper du å betale egenandel, og du taper ikke bonus. Vi i Melhus Bil tar oss av alt papirarbeidet overfor forsikringsselskapet ditt.

Har du ikke kasko eller delkasko, koster det rundt 600–700 kroner å reparere steinsprut. Det lønner seg å reparere steinspruten før skaden blir mer alvorlig. Må hele frontruten skiftes, kan det koste opptil 10–12 000 kroner. Har du kasko eller delkasko vil du normalt få en egenandel på rundt 2 000 kroner.

Reparer steinsprut på under timen

Kom innom et av våre verksteder og slapp av med kaffe, aviser og trådløst internett i våre kundeområder mens du venter.

Små steinsprut- og glasskader kan vanligvis repareres på under timen. Vi bruker tyntflytende plast, resin, som trenger inn i sprekkene og forsterker ruten. Skaden blir så godt som usynlig, og glasset blir like hardt som da bilen var ny. Har du ikke tid til å vente, vil vi hjelpe deg med leiebil.

Ekspertise hos merkeverkstedet ditt

Våre teknikere blir jevnlig kurset av bilprodusentene, og har tilgang til spesialutstyr og originale deler. Mange biler har avansert teknologi som kamera, radar, veiskiltgjenkjenning, kollisjonshindring eller regnsensor i glasset. De fleste har også varmetråder. Må du bytte hele frontruten, er det lurt å la et merkeverksted plassere ruten med originalt kalibreringsutstyr.

Forebygg slitasje på frontruten

Frontruten må holdes ved like for å gi så god sikt som den burde. Over tid kan veistøv, strøsand og veisalt slite på frontruten og lage små riper. Ripene gir dårligst sikt når kjøreforholdene er vanskeligst fra før – om natten og ved lav sol. Derfor må frontruten jevnlig rengjøres inn- og utvendig. Vindusviskerne bør skiftes ut før de er så slitt at de setter striper.

Avdeling

Registreringsnummer

Kilometerstand

Ønsket dato

Hva ønsker du hjelp til?

Beskrivelse

Navn

Telefon

E-post

Leiebil (kr. 580,- per dag)

Bom og drivstoff kommer i tillegg.