Kia EV6 GT

– En sportslig elbil med ekstreme krefter

Eleganse fra topp til tå

Kia EV6 GT er en moderne elbil med markante designdetaljer, blant annet sportslig panser med GT-grill og -støtfanger og tydelig definerte karosserilinjer. 

  • 0-100 km/t på 3,5
  • Lynrask lading: 10-80% på 18 minutter
  • 585 hk

Inspirerende design

EV6 GT er en sportslig crossover med markante designelementer, blant annet sportslig panser med GT-grill og GT-støtfanger, tydelig definerte karosserilinjer, nye LED-frontlykter og unik baklysdesign.

Hurtiglading

Med det fleksible hurtigladesystemet på 800 V kan du bruke mer tid på veien og mindre tid på lading.

Smarte frontlykter

Sikkerheten er prioritert i EV6 GT. Den er utstyrt med Kias LED-frontlykter med adaptive fjernlys som lyser opp veien uten å blende møtende trafikk, slik at du ser godt i mørket.

Unik lyssignatur

Den unike lyssignaturen går i en bue over bakluken fra bakskjerm til bakskjerm. Lysdiodene skaper en karakteristisk effekt som kan minne om tangentene på et piano.

Automatiske innfelte dørhåndtak

EV6 GT har skjulte dørhåndtak som reduserer luftmotstanden. De skyves ut automatisk når du nærmer deg bilen.

GT-støtfanger bak med sportslig diffusor

Den markante bakparten til EV6 GT har GT-støtfanger med sportslig diffusor.

GT-støtfanger bak med sportslig diffusor

Den markante bakparten til EV6 GT har GT-støtfanger med sportslig diffusor.

GT-seter med optimal komfort

EV6 GT har en stilren innvendig design med komfortable materialer og overflater og sportslige GT-detaljer. Avanserte funksjoner sørger for maksimal sikkerhet.

USB-C-ladeporter bak

Sportslige detaljer og dynamiske kjøreegenskaper preger EV6 GT. I tillegg har den mange praktiske løsninger og høy komfort. For eksempel kan passasjerene bak lade enhetene sine fra USB-C-ladeportene på midtkonsollen bak.

Imponerende navigasjonsfunksjoner

I EV6 GT får du detaljert navigasjonsinformasjon i HD-kvalitet på de to buede panoramaskjermene på 12,3 tommer. I tillegg kan headup-displayet med utvidet virkelighet vise navigasjonsinformasjon rett på frontruten, slik at du ser den på veien foran bilen.

Bøtteseter i semsket skinn

EV6 GT er utstyrt med sportslige bøtteseter foran. De komfortable setene er trukket i semsket skinn med neongrønne sømmer og har polstring for ekstra sidestøtte.

Svevende midtkonsoll

Den svevende midtkonsollen har godt med oppbevaringsplass og trådløs mobillader.

Intuitiv funksjonsknapp

Ved hjelp av den intuitive funksjonsknappen i midtkonsollen kan du enkelt veksle mellom navigering, underholdning og automatisk klimaanlegg med et knappetrykk. Det gjør kjøreopplevelsen enda mer behagelig.

Ta styringen

Det meste kan styres fra rattet i EV6 GT. Du kan besvare anrop og styre musikken, og ved hjelp av hendlene for regenererende bremsing og knappene for kjøremodus kan du sikre optimal energiutnyttelse og rekkevidde.

Kraftfull og sportslig

Elbilen Kia EV6 GT akselererer fra 0 til 100 km/t på 3,5 sekunder og har en topphastighet på 260 km/t.

Neonfargede bremsekalipere

EV6 GT har spesialdesignede høyglansede neonfargede bremsekalipere bak lettmetallfelger med fem eiker. Denne klassiske GT-detaljen understreker bilens sportslige profil.

Romslig og inspirerende

Den romslige kupeen har god ergonomi og høy materialkvalitet. Den er blant annet utstyrt med bøtteseter foran med GT-logo og ekstra side- og ryggstøtte som sørger for høy komfort selv på lange turer.

GT-kjøremodus på rattet

Du aktiverer den nye GT-kjøremodusen med et trykk på den neonfargede knappen til høyre på rattet når du vil utnytte de sportslige egenskapene til EV6 GT.

E-GMP-plattformen

Ny plattform gir nye muligheter

Den nye E-GMP-plattformen (Electric-Global Modular Platform) gir nye muligheter, både for deg som bilfører og for oss som utviklere. Den legger til rette for høyere ytelse og bedre design og har gjort det mulig å lage en romsligere kupé. Resultatet er enda bedre kjøreopplevelser.

Bilen som strømkilde (Vehicle-to-Load)

E-GMP-plattformen og det store batteriet betyr at EV6 GT kan fungere som en mobil strømkilde. Vi har kalt denne funksjonen Vehicle-to-load (V2L). Bilen kan levere inntil 3,6 kW strøm, noe som kan være praktisk på campingtur, for å drive videoprojektoren og til og med for å lade andre elektriske kjøretøyer.

Fleksibel lading

Hurtiglading med 800 V betyr at du kan under optimale forhold lade batteriet fra 10 til 80 prosent på bare 18 minutter. Takket være det fleksible ladesystemet kan du benytte deg av hurtiglading med både 800 V og 400 V (mer utbredt). Når du lader med 400 V, omformer EV6 GT strømmen til 800 V ved hjelp av elektromotoren og vekselretteren. Dette skjer automatisk og sømløst, slik at ladehastigheten blir optimal.

Banebrytende proporsjoner

E-GMP-plattformen har gjort det mulig å tenke helt nytt om bilens proporsjoner. Økt akselavstand, korte overheng foran og bak og større hjul gir Kia EV6 GT et tydelig og moderne GT-uttrykk.

Innvendig design

Den lange akselavstanden, de korte overhengene og batteriets utforming gir EV6 GT en kupé med flatt gulv og god plass til deg og passasjerene. Her er det betydelig større benplass og en ny og oversiktlig førerplass med rene linjer.

Utviklet for å yte mer

E-GMP gir forbedrede egenskaper i svinger og økt stabilitet ved høy hastighet. Dette skyldes vektfordelingen mellom for- og bakpart, et lavt tyngdepunkt, lavere plassering og at elektromotorene sitter der forbrenningsmotoren tidligere var plassert. Elektromotorene gir EV6 GT høy ytelse. I tillegg gir multilink-opphenget og verdens første masseproduserte integrerte drivaksel (IDA) bedre stabilitet og kjørekomfort.

Ønsker du å booke prøvekjøring?