Åpenhetsloven

Dato: 28.06.2024

Melhus Bil ønsker å fremme gode arbeids og miljøforhold. Stortinget har vedtatt lov om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold som kalles «åpenhetsloven».

Åpenhetsloven sikrer tilgang til informasjon om hvordan virksomheter og leverandører jobber når det kommer til anstendig arbeidsforhold og menneskerettigheter. Dette er viktig for oss i Melhus Bil, og vi jobber kontunelig med utvikling av vår leverandør policy, samt at våre leverandører skal etterleve disse lovene, prinsippene og retningslinjene.

«Åpenhetsloven skal bidra til å fremme virksomheters respekt for menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold, og sikre forbrukere, organisasjoner, fagforeninger og andre tilgang til informasjon om hvordan virksomheter og leverandørkjeder arbeider med dette. (Se lovdata for detaljer)»

Melhus Bil og Åpenhetsloven

Vi stiller krav til at alle våre leverandører og deres egen leverandørkjede om at de forplikter seg til å følge Åpenhetsloven

Samarbeidspartnere og bransjer

Melhus Bil er Midt-Norges største Ford forhandler og har med det naturligvis et svært tett samarbeid med Ford Motor Norge, som også er vår største leverandør.

De har som oss, et tydelig uttalt fokus på bærekraft.

Det samme gjelder Ford Motor Inc.

I forbindelse med arbeidet med å fremme gode arbeids og miljøforhold i våre leverandørkjeder har vi også igangsatt dialog med flere organisasjoner og foreninger.

Ford Forhandlerforeningen – et organ for Ford forhandlere i Norge. Her har vi dialog på styrenivå og foreninger er i dialog med sine medlemmer om dette.

Autogruppen, Norges eneste frivillige og frittstående medlemseide kjede av selvstendige merkeforhandlere, bruktbilforhandlere og bobilforhandlere, har opprettet en leverandørportal der leverandører kan melde inn sine tiltak og progresjonen med disse. Dette vil gjøre det lettere for Autogruppens medlemmer å følge opp sine leverandører rundt dette.

Sammen vil vi med kontinuerlig fokus og oppfølging fremme gode arbeids og miljøforhold hos våre leverandører.

Henvendelser vedrørende Melhus Bil Gruppen og åpenhetsloven kan rettes til aapenhetsloven@melhusbil.no

SE FLERE AKTUELLE SAKER