Åpner for bestilling:Vellykket testing av Mustang Mach-E i Norge

Etter mer enn 2500 km på norske veier og omfattende testing mot det norske ladenettverket konkluderer Ford Motor Norge med en vellykket testperiode av Mustang Mach-E. 17. september åpnes det opp for endelig bestilling av den elektriske SUV-en.

– På en rekke områder, som ladehastighet og rekkevidde har den overprestert i forhold til det vi forventet. Med vår preproduksjonsmodell kjørte vi 484 km mellom Oslo og Trondheim uten ladestopp. Fremdeles hadde vi 14% batterikapasitet igjen. Det er vi svært fornøyde med, selv om det selvsagt var en uhøytidelig test i forholdsvis rolig tempo til meg å være, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Målet med å teste Fords nye elektriske SUV på norske veier og på norske ladestasjoner er å gi de siste innspillene til Ford sentralt før kundeleveringene av Mustang Mach-E starter i Norge tidlig i 2021.

Prøvekjørt 2500 km: Mustang-gener i massevis

– Vi har fått prøvekjørt Mustang Mach-E mer enn 2500 km på norske veier av svært varierende standard. Bilen er svært romslig, komfortabel og har meget gode kjøreegenskaper. Her er det Mustang-gener i massevis for de kjøreglade, sier Berg.

Bilen som ankom Norge mandag for en uke siden er en preproduksjonsvariant med firehjulstrekk og en rekkevidde på opptil 540 km. 

– Det var en svært hyggelig opplevelse å kjøre bilen til Trondheim. Du sitter høyt og har god oversikt rundt hele bilen. Selv med min høyde på 1,91 meter fant jeg meg også godt til rette i setet på langturen. Til de mange tusen som allerede har forhåndsbestilt bilen vil jeg bare si at de kan glede seg. Dette var enda bedre enn forventet, sier Berg.

Opptil 610 km rekkevidde

Ford Motor Norge planlegger for bekreftelse av ordre fra den 17. september. Leveringsstart er fra tidlig 2021. Både firehjulstrekk og bakhjulstrekk vil være tilgjengelig fra start.

Samtidig annonserer også Ford at rekkevidden etter den nye og langt strengere WLTP-målemetoden på den bakhjulsdrevne varianten har blitt oppjustert fra 600 til 610 km. Ifølge Ford Motor Norge tyder også alt på at ettermontering av skiluke i bagasjerommet vil bli mulig.

Mustang Mach-E vil kunne trekke tilhenger med tillatt totalvekt inntil 750kg, men den vil ikke være typegodkjent for taklast. Ford vil tilby løsninger for skifrakt, sykkelfrakt, og lignende på det tilgjengelige hengerfestet. 

SE FLERE AKTUELLE SAKER