BYD ER NÅ VERDENS STØRSTE PRODUSENT AV ELEKTRISKE KJØRETØY

Dato: 14.02.2024

I fjerde kvartal overgikk BYD Tesla som verdens største produsent av helelektriske biler. De offisielle salgstallene for 2023 viser at BYD også overskredet sitt årlige salgsmål på tre millioner elektrifiserte kjøretøy.

BYD passerte for første gang Tesla som verdens største produsent av helelektriske biler i fjerde kvartal, med 526.409 solgte elbiler. Til sammenligning solgte Tesla 494.989 elektriske biler i fjerde kvartal 2023.

BYD avsluttet året med 341.043 solgte kjøretøy i desember, noe som er en økning på 45 % sammenlignet med desember 2022. Dette resulterte i et totalt salg på 3.024.417 kjøretøy gjennom året, en betydelig økning på 61,9 % fra året før. BYD passerte dermed sitt salgsmål på tre millioner enheter.

På det kinesiske markedet opprettholdt BYD sin posisjon som landets ledende bilprodusent og det mest solgte bilmerket i 2023. For første gang ble BYD også listet som en av verdens 10 største bilmerker.

Sprang i eksport og globalisering

BYD opplevde en betydelig vekst i eksport og global tilstedeværelse i 2023. Med stor internasjonal satsing de siste årene oppnådde de 242.765 eksportsalg i 2023 – en økning på 334,2 % fra 2022. 
Med fokus på teknologisk innovasjon og forpliktelse til å tilby miljøvennlige og effektive mobilitetsløsninger, kombinert med støtte fra globale partnere, har BYD sin teknologi og produkter fått anerkjennelse fra forbrukere verden over.
BYD er kjent for å være en pioneer innen batteriteknologi og utvikling av elektrifiserte kjøretøy, og har stått i front for det grønne skiftet helt siden 2003. Selskapet uttaler at deres nyskapende teknologier, som blant annet det ultrasikre Blade-batteriet, har vært avgjørende for suksessen

Modellrush i 2024

I Norge fortsetter BYD sin suksess, og i dag ruller opp mot seks tusen BYD-er på norske veier. Norge har siden 2021 vært et nøkkelland for BYD sin europeiske satsing, og salgssjef i BYD Norge, Simen Wøien Christensen, forteller at de kommer til å lansere flere modeller for det norske markedet i 2024.

– Nå er vi klare for å ta fatt på 2024. I år kommer vi til å lansere en offensiv modellplan, og norske forbrukere kan glede seg til flere markedstilpassede biler. Vårt mål er å kapre markedsandeler ved å imøtekomme de norske forbrukernes behov og preferanser. Vi tror de kommende modellene kan bidra til at flere har mulighet til å velge nybil med høy kvalitet til fornuftige priser. Vi gleder oss til å dele mer rundt dette, sier Christensen. 

Om BYD     

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 70 land og regioner.     
Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen. BYD er den eneste produsenten i verden som også produserer batterier, microchips, batteristyringssystemer og den elektriske motoren selv.     
BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.

SE FLERE AKTUELLE SAKER