Ford avduker nye E-tourneo Courier: en helelektrisk romslig og svært praktisk flerbruksbil

Den nye helelektriske 5-seters flerbruksbilen E-Tourneo Courier. Den kompakte elbilnyheten har både blitt mye større og enda mer praktisk enn den utgående modellen.

E-Tourneo Courier er utviklet fra bunnen av for å ha mye plass, samtidig som den med sin lengde på under 4,4 meter og svært gode svingradius, er kompakt og enkel å håndtere.

– Spennende nye bilmodeller som E-Tourneo Courier er fremtiden for Ford i Europa – elektrisk, morsom og godt egnet for nye eventyr. Vår nye helelektriske flerbruksbil er det nyeste beviset på vår globale milliardsatsing for å øke elbilproduksjonen, og levere tilkoblede biler som kundene våre ønsker, sier Martin Sander, general manager, Ford Model e, Europe.

Større og smartereE-Tourneo Courier har et stort og romslig bagasjerom på hele 570 liter – det er hele 44 % mer enn i den utgående modellen. Med baksetene nede rommer den hele 2162 liter – over 500 liter mer enn i den forrige generasjonen Tourneo Courier. I tillegg har den også en 44-liters stor frunk, et bagasjerom foran, som er ideelt for å oppbevare ladekabler, varseltrekant og førstehjelpsskrin.

– E-Tourneo Courier er utviklet for å kunne ta med hele familien på eventyr eller for å slå ned baksetene og frakte for eksempel sykler, annet sportsutstyr eller byggevarer. Det SUV-inspirerte designet er robust utvendig og romslig innvendig. Samtidig sørger moderne elbildetaljer for å tilføre eksklusivitet som tydelig viser at E-Tourneo Courier er en del av Fords elektriske revolusjon, sier Amko Leenarts, Design director, Ford, Europe.

Heldigitalt, fleksibelt og romslig førermiljø

Innvendig er både takhøyden og bredden økt fra den utgående modellen.

Et digitalt instrumentpanel og en sentralt plassert 12 tommers berøringsskjerm med Fords siste SYNC4 infotainmentsystem, utgjør de digitale flatene i kupeen. Du kan trådløst koble til mobiltelefonen med Android Auto eller Apple Carplay, og lade telefonen på en egen ladeplate. Trådløse OTA- (Over the air) softwareoppdateringer sørger for at bilens funksjoner kan forbedres over tid – uten at du trenger å besøke en forhandler.

Fra FordPass-appen på din mobiltelefon kan du se hvor mye batterikapasitet du har igjen, du kan forhåndsvarme eller kjøle ned bilen før bruk, planlegge din reise, låse eller åpne bilen eller finne den igjen på en overfylt parkeringsplass.

Den nye elektriske 5-seters flerbruksbilen har også flere nye kupeløsninger som gjør at den er romsligere og mer fleksibel i bruk enn sin forgjenger. Et ratt med flat topp og bunn, et elektronisk håndbrekk, en girspak som er festet til rattstammen og en stor og praktisk midtkonsoll er blant disse.

Svært gode kjøreegenskaper og klasseledende antall førerassistanseteknologier

Den nye elektriske drivlinjen til flerbruksbilen E-Tourneo Courier er utviklet for å levere svært gode kjøreegenskaper for kundene. Den kommer med enn 100 kW (136 HK) elektrisk motor som kan lades fra 10 til 80 % på en 100 kW DC-hurtiglader på under 35 minutter*. Ytelser og detaljer rundt elektrisk rekkevidde vil bli offentliggjort nærmere lansering. Flerbruksbilen kan også lades med 11 kW AC-lader og da vil det ta 5,7 timer å lade fra 10 til 100 %*.

Nye E-Tourneo Courier kommer med mulighet for enpedalkjøring og det mest omfattende utvalget av avanserte førerassistanseteknologier i klassen – som gjør kjøreturen både mer komfortabel og trygg. Den har også tre forskjellige kjøremoduser: Normal, Øko og Glatt. Maksimal hengervekt for elbilnyheten er 700 kilo**.

E-Tourneo Courier kommer med særegne nye lakkfarger som Cactus Grey, Fantastic Red og Bursting Green. Active-varianten kan også leveres med kontrastfarge på taket – som på Ford Bronco – og har unike 17 tommers aluminiumsfelger, takstativ, ekstra hjulbuebeskyttelse, beskyttelsesplater for understell, og unike setetrekk.

Ti nye helelektriske bilmodeller fra Ford innen 2024

E-Tourneo Courier er en av ti helelektriske modeller Ford skal tilby i Europa innen utgangen av 2024, og har målsetting om null utslipp fra alt bilsalg i regionen innen 2035. Selskapet investerer 50 milliarder dollar globalt frem til og med 2026, for å nå målet om mer enn 2 millioner helelektriske kjøretøy innen utgangen av det året.

E-Tourneo Courier vil bli produsert i Craiova, Romania fra andre halvdel av 2024 sammen med crossoveren Puma – Fords mest solgte personbil i Europa. Denne kommer også som helelektrisk utgave i løpet av 2024.

* Ladetiden er basert på produsentens datasimuleringer. Ladefrekvensen reduseres når batteriet når full kapasitet. Dine resultater kan variere basert på ladetider og batteriets ladetilstand.

** Maksimal tilhengervekt varierer avhengig av last, kjøretøyets konfigurasjon, tilbehør og antall passasjerer.

SE FLERE AKTUELLE SAKER