Ford med sterk dobbeltseier i stor internasjonal kåring

Ford tok en sterk dobbeltseier da priser for årets nyttekjøretøy ble kåret i Lyon i Frankerike onsdag kveld. Mens nye Ford Transit Custom ble kåret til «International Van of the Year 2024» (IVOTY), vant også den nye Ford Ranger prisen «International Pickup Award 2024» (IPUA).

Med det har Ford Pro vunnet de to høythengende prisene, IVOTY og IPUA, samme år hele tre ganger. Den første gangen dette skjedde var i 2013, så i 2020 og nå igjen i år.

Kåringene ble offentliggjort under en seremoni i forbindelse med et nyttekjøretøyshow i Lyon i Frankrike, og bekrefter Ford Pros posisjon som den ledende aktøren på det europeiske nyttekjøretøymarkedet.

– Dette er et stolt øyeblikk for våre Ford-team som hele tiden jobber hardt for å levere kvalitetsprodukter til våre kunder. Vi er veldig glade for at juryen anerkjenner våre nyeste nyttekjøretøy som er bygget for å dekke kundenes behov – uavhengig av hvilken bransje de er i, sa vice president of Product Programs, Ford, Tim Slatter da han mottok utmerkelsene på vegne av Ford Pro.

Transit Custom vant IVOTY-kåringen

En ekspertjury med 25 nyttekjøretøyjournalister stemte frem Ford Pros nye Transit Custom som vinneren av IVOTY 2024. Salget av den nye generasjonen av varebilen, som er ledende i sitt segment, startet tidligere i år. Den kommer i flere varianter enn noensinne, og har en rekke unike digitale og kundevennlige tjenester – som standard 5G-modem som muliggjør rask trådløs oppdatering av bilens mer enn 30 moduler uten at du trenger å besøke din Ford-forhandler. Den kan også fås med et innovativt foldbart ratt, og en tidsbesparende leveringsassistent (tilgjengelig fra oktober 2024).

– Vi er veldig stolte over at IVOTY-juryen har gitt denne prestisjefylte utmerkelsen til vår nye Transit Custom. Som den ledende varebilen i 1-tonnssegmentet i Europa, har den blitt utviklet for å møte forskjellige kunders behov. I tillegg til våre prisbelønte dieselmotorer, skal også kunder snart kunne velge nye Transit Custom i helelektrisk variant eller som ladbar hybrid, sier general manager i Ford Pro Europe, Hans Schep.

Alle modellene kommer også med en rekke brukervennlige løsninger, og har et digitalt økosystem av software og tjenester som hjelper bedrifter med å redusere eierkostnadene og øke produktiviteten.

– Det er bare å gratulere Ford med å vinne International Van of the Year Award 2024 med Transit Custom. Dette er femte gangen Ford Transit har vunnet IVOTY, og den tredje gangen med 1-tonnsvarianten Transit Custom. Det er en stor prestasjon, sier styreformann i International Van of The Year-juryen, Jarlath Sweeney.

Transit Custom var Europas mest solgte varebil i 1-tonnssegmentet i fjor. Den var også den mest solgte bilen, totalt sett, i Storbritannia i 2021 og 2022.

– Den enorme interessen i Norge har blitt lagt merke til

Ifølge Berg er det ganske unikt at Norge i to runder har fått muligheten til å selge flere F-150 Lightning enn det i utgangspunktet var planlagt for.

– Det sier både noe om at den enorme interessen i Norge har blitt lagt merke til, og vår posisjon som elbilland nummer 1 i verden, spesielt siden vi vet hvor etterspurt F-150 Lightning er både i USA og resten av verden.På grunn av etterspørselen også i USA, har Ford i flere omganger økt produksjonen ved Rogue Electric Vehicle Center i Dearborn, USA betydelig.

Nye Ranger vant høythengende pickup-pris

Etter tøff testing av IPUA-juryen i Hellas tidligere i år – både i terreng og på landevei – ble også Ford Ranger kåret til den beste i sitt segment av juryen. Dette er tredje gangen IPUA kårer Ranger til vinneren – og er ny rekord.Ranger er Fords mest globale produkt. Mens den er utviklet i Australia, produseres den på seks fabrikker fordelt på fire kontinenter – og har blitt storfavoritt i Europa. Ranger har vært Europas mest solgte pickup de siste åtte årene, og står for nærmere halvparten av pickupsalget her.

Den nye modellens svært gode kjøreegenskaper både i terreng og på vanlig landevei, sammen med en rekke digitale tjenester og teknologier, gjør den til et populært valg både for arbeid og fritid. Ford Pro annonserte også nylig at det vil komme en like tøff og brukervennlig ladbar hybrid-versjon av Ford Ranger.Ranger ble kåret til den beste pickupen av en ekspertjury av biljournalister.

– Vi er svært glade for at IPUA-juryen for tredje gang har anerkjent vår Ford Ranger. Nye Ranger fås som flere varianter enn noen gang før, og tilbyr kundene kjøreegenskaper som er like gode i terrenget som på landeveien, og om den brukes til arbeid eller fritid, sier general manager i Ford Pro Europe, Hans Schep.

– Ford har nå scoret hattrick med sin tredje International Pickup Awards med bestselgeren Ford Ranger. I denne syvende utdelingen av IPAU får den sjette generasjonen Ford Ranger enda en seier – i tillegg til at den vant i 2013 og 2020. Gratulerer til det globale Ford-teamet som har utviklet denne eksepsjonelle bilen, avslutter styreformann i International Van of The Year-juryen, Jarlath Sweeney.

Se video her:

SE FLERE AKTUELLE SAKER