Ford lanserer nye Kuga som full hybrid med firehjulstrekk

Nå kommer den nye og sporty SUV-en Ford Kuga som full hybrid med firehjulstrekk. Den svært populære Ford-modellen kan dermed fås med hele tre ulike hybridløsninger, inklusive ladbar hybrid.

– Alle våre nye elektrifiserte Kuga-varianter har unike fordeler. Med nye Kuga hybrid får du vårt avanserte firehjulstrekksystem, rekkevidde som i en dieselbil og lavere drivstofforbruk. Vi skal tilby kundene våre elektrifiserte varianter som tilfredsstiller deres individuelle behov. Ingen andre av våre modeller viser dette like tydelig som Kuga, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Utviklet for å gi en engasjerende kjøreopplevelse

Nye Ford Kuga hybrid kombinerer en 190 HK 2,5-liters Atkinson bensinmotor med en elektrisk motor som forbedrer ytelsene, reduserer drivstofforbruket og lar deg kjøre korte distanser kun på elektrisitet. Litium-ion batteripakken på 1,1 kWt lades via regenerativ bremsing, enten via motorbrems når bilen triller eller når man bremser, og av bensinmotoren. Alt skjer automatisk, og er tilpasset ulike kjørescenarier.

Med nye Kuga hybrid fås nå SUV-en – som tilbyr klasseledende plass og det siste av førerassistanseteknologier – både som ladbar hybrid, full hybrid og mild hybrid. I tillegg er Kuga tilgjengelig med Fords 2,0-liters EcoBlue diesel i kombinasjon med firehjulstrekk.

Nye Ford Kuga ble utviklet fra bunnen av for å inkludere en full hybrid-variant med firehjulstrekk, uten kompromisser. Både god innvendig plass og fleksible løsninger er derfor på plass i denne varianten.

Tilbys i flere utstyrsvarianter

Nye Kuga hybrid vil tilbys i to varianter: sporty ST-Line og luksuriøse Vignale. Begge med sitt særpreg tilpasset den enkelte kundes ønsker og behov.

Ford Kuga hybrid kan kjøres kun på elektrisitet i kortere perioder, noe som er spesielt praktisk ved småkjøring, i kø, eller når du starter opp bilen. Muligheten til å kjøre opptil 1000 km på en enkelt tank med drivstoff gjør Kuga hybrid til et veldig aktuelt alternativ til diesel. Drivstofforbruket etter WLTP-målemetoden er 0,59 l/mil (134 g/km CO2).

Den 60 cellers 1,1 kWh batteripakken kjøles ned med et væskesystem som gjør bruk av vifte overflødig. Det bidrar blant annet til at det blir mindre støy i kupeen. Den optimaliserte batterinedkjølingen gjør også at batteriene kan pakkes tettere sammen og frigjøre mer plass i kupeen. Bak forsetene kan du få inntil 1481 liter med lasteplass.

Beste bagasjeplassen i klassen

Nye Kuga er 44 mm bredere og 89 mm lengre enn den utgående modellen. Akselavstanden har også økt med 20 mm. På innsiden har det gitt bredere plass i både skulder- og hoftehøyde for passasjerene bak og foran.

Hele den bakre seteradene kan skyves frem og tilbake slik at du selv kan prioritere hvor det er viktigst med best plass. Ved å skyve setene til fremste posisjon får du et bagasjerom på hele 554 liter.

I tillegg bidrar et eksosvarmeutvekslingssystem til å gi motoren optimal temperatur raskere. Det gjør at Kuga hybrid raskere kan skifte til elektrisk fremdrift fra en kaldstart og at kupeen blir raskere varm.

Simulerer girskift for enda bedre kjøreopplevelse

Teknologien i CVT-girkassen er utviklet for å etterlikne girskiftene i en konvensjonell automatgirkasse. Den simulerte girskiftefunksjonen, aktivert i kjøremodusene Sport og Normal, justerer automatisk motorens dreiemoment som sørger for jevnere girskift og en bedre kjøreopplevelse, enn hva som normalt assosieres med denne type CVT-girkasser.

– Vi har lyttet til kundene for å sørge for at Kuga hybrid virkelig leverer godt når det kommer til kjøreopplevelsen. De simulerte girskiftene gjør at denne SUV-en oppleves som enda mer engasjerende å kjøre, samtidig som den begrenser lyden fra motoren, sier chief programme engineer for Kuga, Glen Goold.

Fords intelligente firehjulstrekksystem gir også bedre fremkommelighet, samtidig som det har minimal effekt på drivstofforbruket.

Integrert modem og heldigitalt instrumentpanel

Nye Kuga kommer også med FordPass Connect integrert modem – noe som bl.a. gjør bilen til et mobilt WiFi-hotspot som 10 enheter kan koble seg opp mot samtidig.

Et nytt 12,3 tommers heldigitalt instrumentpanel viser klare, høyoppløselige ikoner og bilder som gjør det enklere og mer intuitivt å bruke.

Utstyrt med det siste av avanserte førerassistanseteknologier

Nye Ford Kuga kommer med Ford Co-Pilot360-teknologier som er utviklet for å gjøre kjøreopplevelsen tryggere og mer komfortabel. Disse inkluderer:

  • Antikollisjonssystem med fotgjenger- og syklistoppdagelse
  • Et helt nytt system som vil kombinere «filsentrering» med blindsoneassistenten. Hvis sjåføren forbereder et filskifte på motorveien mens en bil kommer inn i blindsonen, vil rattet automatisk trekke bilen tilbake for å unngå et eventuelt sammenstøt
  • Adaptiv Cruise Control med køassistent, trafikkskiltgjenkjenning og filsentrering (level 2 selvkjørende egenskaper)

Et annet avansert førerassistansesystem har også fått sin globale debut på nye Kuga – automatisk nødbrems for kjøretøy i motgående kjørefelt. Med «Varsel om motgående trafikk» henter kjøretøyet informasjon fra bilens frontkamera. Kombinert med radarene kan den automatisk bremse ned for kjøretøy når du krysser et motgående kjørefelt. Typisk skjer dette ved en venstresving i kryss.

Kuga hybrid er bare en av i alt 17 elektrifiserte Ford-modeller som skal introduseres på det europeiske markedet før slutten av neste år. Produksjonen av SUV-en er allerede i gang på Fords fabrikk i Valencia i Spania. Den avanserte litium-ion batteripakken monteres også her. Som et ledd i Fords elektrifiseringsstrategi i Europa ble det nylig investert 24 millioner euro i en toppmoderne batterimonteringsfabrikk på fabrikken i Valencia.

Nye Kuga hybrid i ST-line-versjonen har en startpris på kr. 545 200,- og de første bilene vil ankomme i Norge i begynnelsen av 2021.

Få mer informasjon om nye Ford Kuga hybrid i videoen her:

Ta kontakt for mer informasjon:

SE FLERE AKTUELLE SAKER