MODELLRUSH FRA MAXUS!

Publisert: 22.02.21

Denne uken avholdes Shanghai Auto Motorshow, og i den forbindelse lanserer Maxus en rekke spennende nyheter, i tillegg til å lette på sløret rundt den nye helelektriske MIFA-plattformen. RSA bekrefter at den store SUVen Maxus Euniq6 kommer til Norden mot slutten av 2021.

Shanghai Auto Motorshow ble offisielt åpnet 19 april, og har siden 1985 vært en anerkjent arena for lansering av kommende bilmodeller verden over. I den forbindelse kommer Maxus med en rekke nylanseringer som etter hvert ventes lansert for det nordiske markedet.  

Maxus har vært på det nordiske markedet siden 2018, og har på kort tid rukket å bli en solid utfordrer blant elbiler, særlig innen el-varebilsegmentet. Per i dag består det nordiske Maxus-sortimentet av 7-seteren Euniq MPV, el-varebilen e-Deliver 3, i tillegg til at el-varebilen e-Deliver 9 er rett rundt hjørnet. RSA er importør for helelektriske Maxus person- og varebiler til hele Norden, og har de siste årene hatt stor suksess i alle landene, og er blant de mest solgte elektriske bilene i Norden. 

Nå bekrefter RSA at helelektriske Maxus Euniq6, en stor og romslig SUV, også vil lanseres for det nordiske markedet mot slutten av 2021.  I tillegg har Maxus utviklet den helelektriske pickup-en Maxus T90, som lanseres under Shanghai Auto Motorshow i disse dager. Denne pickupen ventes lansert for det norske markedet i løpet av 2022.  

Les mer om Maxus sitt modellutvalg her. 

Ny helelektrisk plattform (MIFA) 

I mange år har Maxus utviklet en standardplattform for fremtidige elektriske modeller. Den nye MIFA-plattformen (Maxus Intelligent Flexible Architecture) er en fleksibel standardplattform som muliggjør elektrifisering på tvers av kjøretøytyper, som for eksempel pickup-er, varebiler, MPV-er og andre personbiler.  

Den første konseptbilen basert på MIFA-plattformen ble denne uken lansert under Shanghai Auto Motorshow, og har høstet stor oppmerksomhet for bilens innovative teknologi. Utformingen på konseptbilen er inspirert av fremtiden, med designelementer inspirert av romfartøy. Se vedlagte bilder. 

Elbil-plattform også med firehjulstrekk 

Maxus kan bekrefte at den nye plattformen kommer med firehjulstrekk, og at flere kommende modeller innen pickup, SUV og større MPV-er vil implementeres med 4×4. MIFA utmerker seg som en ny generasjon produksjonsarkitektur, og vil være grunnmuren for kommende helelektriske Maxus-modeller. MIFA-plattformen baseres på tre ulike varianter.  

SE FLERE AKTUELLE SAKER