Norske Dennis Olsen sikrer historisk pallplass i Le Mans

Dato: 17.06.2024

Dennis Olsen (28) ble søndag den første nordmannen som fikk en pallplass i det legendariske 24-timersløpet Le Mans. Han sikret en imponerende 3. plass i GT-klassen i en Ford Mustang, i et av verdens mest anerkjente billøp.

Etter å ha lagt drømmen om Formel 1 bak seg, har Dennis Olsen bygd opp en imponerende karriere innen langdistanse racing de siste årene. 24-timersløpet Le Mans er en del av verdensmesterskapet i langdistanse racing.

Ford Mustang nummer 88

Det var Olsen selv som førte bilen til mål, til tross for at Ford Mustang nummer 88 startet på en beskjeden 17. startposisjon. Sammen med «sølvfører» Mikkel Pedersen og «bronsefører» Giorgio Roda, utgjorde Olsen det suksessrike laget, hvor han selv var «gullfører».

Le Mans – et av verdens største idrettsarrangement

Selv om Le Mans kanskje ikke er så kjent i Norge, er dette et av de mest anerkjente idrettsarrangementene i verden. National Geographic kåret tidligere Le Mans som et av de største idrettsarrangementene foran store begivenheter som OL, VM i fotball og Super Bowl. Med over 300 000 tilskuere, regnes løpet som en del av motorsportens «Triple Crown» sammen med Monaco Grand Prix i Formel 1 og Indianapolis 500 i IndyCar.

Dennis Olsens prestasjon på Le Mans går inn i historiebøkene for norsk bilsport.

SE FLERE AKTUELLE SAKER