Nye elektriske Ford Capri: Ikonet gjenoppstår med lang elektrisk rekkevidde og suveren plass

Ford avduket i dag den elektriske SUV-kupéen Ford Capri. I tillegg til arven fra den ikoniske sportskupéen den deler modellnavn med, kommer den svært godt prisede nyheten med meget god bagasjeplass, mulighet for firehjulstrekk og en elektrisk rekkevidde på opptil hele 627 kilometer*.

Samtidig med avdukingen ble det åpnet for europeiske og norske bestillinger av nye elektriske Ford Capri.

– Med nye Ford Capri viderefører vi de opprørske idealene som denne klassikeren av en sportskupée representerte på 1970- og 80-tallet. Med basis i den stolte arven, vil nye Capri med sine sportslige kjøreegenskaper, sin svært gode bagasjeplass på hele 572 liter, lynraske hurtiglading og lange rekkevidde være den perfekte elektriske familiebilen for mange nordmenn, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Den 4,63 meter lange sportslige SUV-kupéen kommer med et design som viderefører ikoniske Ford Capri sin arv, samtidig som den tar den videre inn i en digital og elektrisk tidsalder. Nye Ford Capri skal produseres ved Fords nye og toppmoderne elbilfabrikk i Tyskland, Ford Cologne Electric Vehicle Center. 

For flere bilder, video og informasjon om nye Ford CapriKLIKK HER

Høyt utstyrsnivå som standard

Nye Ford Capri blir tilgjengelig i to meget godt utstyrte varianter – Capri og Premium. Som standard kommer Capri blant annet med sportsseter med integrerte hodestøtter, elektrisk justerbart førersete med korsryggmassasje, oppvarmet ratt, nøkkelfritt system, heldigitalt førermiljø og en justerbar 14,6 tommers berøringsskjerm med det siste av SYNC Move-teknologi.

Premium kommer også med blant annet 20 tommers aluminiumfelger, flerfarget miljø-belysning, premium B&O lydanlegg med 10 høyttalere og Matrix LED frontlys med blendingsfrie fjernlys.

En førerassistansepakke som blant annet inkluderer HUD (Head-Up-Display) og 360-graders kamera, er også tilgjengelig.

Lang elektrisk rekkevidde, mulighet for lynrask hurtiglading og rask akselerasjon

Nye Ford Capri kommer med bakhjulstrekk og firehjulstrekk. Capri med Extended Range batteri i kombinasjon med bakhjulstrekk vil få en rekkevidde på opptil hele 627 kilometer*. Med firehjulstrekk leverer Capri en rekkevidde på opptil 592 kilometer.

Mens den bakhjulsdrevne Capri har en elektrisk drivlinje som leverer 296 HK, vil varianten med firehjulstrekk bli enda sprekere med hele 340 HK/679 Nm, og akselererer fra 0-100 km/t på bare 5,3 sekunder. Denne varianten kan også hurtiglades med en hastighet på opptil 185 kW. Det gjør at den kan lades fra 10-80 % på rundt 26 minutter**. Mulighet for forvarming av batteriet før hurtiglading legger også tilrette for god ladehastighet i kaldere temperaturer.

Priser fra 417 800 kroner

I dag ble det også åpnet for bestilling av den nye elektriske SUV-kupéen. Med veiledende priser fra 467 800 kroner for Capri med den største batteripakken og bakhjulstrekk, og 496 800 kroner for Capri med firehjulstrekk, er nyheten ifølge Ford Motor Norges administrerende direktør svært konkurransedyktig priset for raskt å kunne ta markedsandeler på det norske markedet.

Capri vil i fjerde kvartal 2024 også kunne bestilles med et Standard Range batteri i kombinasjon med bakhjulstrekk***. Da er den veiledende prisen på 417 800 kroner.

Samtlige priser inkluderer 5-års fri service. Kundeleveringene forventes å starte tidlig i 2025.

Svært mye plass til bagasje og oppbevaring

Nye Ford Capri har også svært god oppbevaringsplass med et bagasjerom på hele 572 liter målt til toppen av seteryggen. Med en 17-liters fleksibel Megakonsoll i midtkonsollen og et låsbart privat rom bak den justerbare berøringsskjermen, har du smarte løsninger for det du trenger å ha innen umiddelbar rekkevidde. Med baksetene slått ned har du opptil 1510 liter plass til rådighet.

Nye Ford Capri har en maksimal tilhengervekt på opptil 1200 kg****, og du kan ha med deg inntil 75 kg taklast.

Avanserte og innovative førerassistanseteknologier

Ford Capri kommer som standard med en rekke avanserte førerassistanseteknologier som blant annet inkluderer Intelligent Adaptive Cruisekontroll, samt den innovative teknologien «Varsel ved utgang». Sistnevnte er utviklet for å forhindre skade på syklister hvis en bildør blir åpnet rett foran dem. Ford Capri er også tilgjengelig med en ny filsentreringsteknologi som også kan skifte fil automatisk. Alt dette muliggjøres ved hjelp av 12 ultrasoniske sensorer, 5 kameraer og 3 radarer.

Står ut i mengden – på alle måter

Nye Capri blir tilgjengelig med de frekke fargene Vivid Yellow og Blue My Mind. I tillegg fås den også i fargene Agate Black, Frozen White, Magnetic Grey og Lucid Red.

– Med nye Capri har vi redesignet et ikon og bidrar med mer sjel i elbilmarkedet. Her er det fortid som møter fremtid, samtidig som det er en ekstremt romslig, praktisk og lekker elbil som også er blant de aller beste på rekkevidde. Vi gleder oss over å åpne for bestillinger av denne på det norske markedet, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

SE FLERE AKTUELLE SAKER