Nye Ford Mustang Mach-E ble den mest solgte bilen i Norge i juli

Dato: 03.08.2021

Med god margin ble Fords nye helelektriske SUV, Mustang Mach-E, også den mest solgte bilen i Norge i juli i år. Siden de første kundeutleveringene startet i mai, har elbilsuksessen vært å finne helt i toppen på de norske salgslistene hver måned.

Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken ble det registrert 898 nye Mustang Mach-E i Norge i sommerferiemåneden juli. Det er 340 flere biler enn neste bilmodell på listen. Ford er også det mest solgte personbilmerket i juli.

– Vi er strålende fornøyde med salget av Mustang Mach-E så langt. Siden mai har det vært den mest solgte bilen i to av tre måneder. I juni hadde vi en fin andreplass. Det er også realistisk at vi skal være godt synlig på statistikken i månedene fremover, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Selv om Mustang Mach-E først ble utlevert i fra mai, har også bilen allerede rukket å bli den 5. mest solgte i Norge så langt i år.

Den nye helelektriske SUV-en Mustang Mach-E er en helt unik kombinasjon av en elbil som byr på en rekordlang elektrisk rekkevidde på opptil 610 km, mulighet for firehjulstrekk, svært gunstige priser, rask lading og det absolutt siste innen avansert teknologi. Dessuten er den svært romslig og fleksibel og fungerer perfekt som en familiebil.

Nye Mustang Mach-E er også en av få elbiler som kan hurtiglades på IONITY-ladestasjoner med Plug & Charge. Her plugger du inn ladepistolen og ladingen starter av seg selv, helt uten bruk av app, ladekort eller SMS.

– Vi merker at interessen har økt etter at stadig flere legger merke til den helelektriske ponnien ute på veien. Leveringssituasjonen er god og hvis du bestiller bil nå kan du forvente å få den levert i løpet av året for de aller fleste utstyrskombinasjoner. Vi har fortsatt en del kunder som venter på sin bil og jobber natt og dag for å få levert disse så raskt som mulig. Vi har hatt godt med leveringer gjennom juli og dette fortsetter i ukene fremover, sier Berg.

God mottakelse for den nylig lanserte råtassversjonen av Mustang Mach-E

I juli ble det også åpnet opp for bestilling av den råeste og mest eksklusive versjonen av den helelektriske SUV-en, Mustang Mach-E GT. Norge leder an med flest bestillinger av denne i hele Europa. Med opptil hele 487 HK og 860 Nm* i dreiemoment leverer nye Mustang Mach-E GT mer dreiemoment enn noen annen produksjonsmodell fra Ford i Europa. 0 – 100 km/t går unna på bare 3,7 sekunder. **

– Siden vi åpnet opp for bestilling av Mach-E GT har interessen for denne også vært helt overveldende. Her får du en bil med en akselerasjon som en supersportsbil og har samtidig god plass til 5 personer og bagasje, sier Ford Motor Norges administrerende direktør.

Priser fra 635 000 kroner for Mustang Mach-E GT

Prisen på nye Mustang Mach-E GT er fra 635 000 kroner. Leveringene estimeres å starte mot slutten av året/tidlig i 2022.

Mustang Mach-E GT har i praksis alt utstyr som standard, man velger kun farge og eventuelt panoramatak. Nye Mustang Mach-E GT kommer som standard med to elektriske motorer, firehjulstrekk, avanserte MagneRide® adaptive dempere som justerer seg etter valgt kjøremodus og et bremsesystem fra Brembo.

På de første volumene av Performance-bilen som blir tilgjengelig for bestilling er bilen allerede ferdig utstyrt med panoramatak og i fargene Grabber Blue, Cyber Orange og Dark Matter Grey. Disse topp utstyrte lanseringsmodellene koster derfor fra 658 000 kroner.

* Kalkulert høyeste ytelse av de elektriske motorene ved maksimal batterikraft. Dine resultater kan variere. 487 HK Performance boost levert i 5 sekunder.

** Basert på Fords egne tester med 1 fot rullende start.

SE FLERE AKTUELLE SAKER